Yeditepe Üniversitesi Doku Tipleme Laboratuvarı

Acıbadem Mah. Bağ Sok. No:4 Kat:3 34718 Kadıköy / İstanbul

Yeditepe Üniversitesi Doku Tipleme Laboratuvarı

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku Tipleme Laboratuvarı 2013 yılından beri, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ruhsatla, Doku Tipleme Laboratuvarları Yönetmeliği uyarınca kurum içi ve dışında organ nakil merkezlerine hizmet vermektedir.

Hastanemizde gerçekleştirilmekte olan böbrek, karaciğer, kemik iliği ve kök hücre nakli için hizmet vermekte olan laboratuvarımız, modern laboratuvar sistemleri ile donatılmıştır. Deneyimli çalışan kadrosu, JCIA akredite bir kurumda hizmet veriyor olması, farklı tipte nakiller konusunda da deneyimli bir ekip ile çalışılıyor olması laboratuvarımızın temel özellikleridir. Diğer doku tipleme testlerinin yanı sıra 2018 yılı başından itibaren yüksek moleküler çözünürlükte doku tipleme testleri de çalışılmaktadır.  Transplantasyon için gerekli tüm testlerle ilgili bilgiler (örnek alımı, taşınması, analizler ve raporlama) ekte sunulan Doku Tipleme Laboratuvarı Rehberi’nde detayları ile anlatılmıştır. Yeditepe Doku Tipleme Laboratuvarı Şubat 2017 tarihinden itibaren EN ISO 15189 akreditasyonuna sahiptir. EFI akreditasyonu için başvuru süreci başlatılmıştır.

Doku Tipleme Laboratuvarı, TÜRKAK ISO 15189 Tıbbi Laboratuvarlar Akreditasyon sertifikasına sahip ilk üniversite laboratuvarıdır.

Soru ve istemleriniz için [email protected]  adresine yazabilir, 0216 578 00 00 / 4490- 4491 – 5200 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.