Yeditepe Üniversitesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi

Acıbadem Mah.Bağ Sok.No:8 Kat 3 Kadıköy/İstanbul

Yeditepe Üniversitesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı'na bağlı olan Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi, Koşuyolu'nda bulunan kampüste yaklaşık 800 m2 alana kurulu bir binada aktif olarak hizmet vermektedir.

Merkezde hasta kabul ve fizik muayene odaları, genetik danışmanlık ve eğitim ofisi, Moleküler Tanı ve Sitogenetik ve doku kültürü laboratuvarları bulunmaktadır. Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi TÜRKAK ISO 15189 Tıbbi Laboratuvarlar Akreditasyon sertifikasına sahip ilk üniversite laboratuvarıdır.

Laboratuvarlarımız en yeni teknolojiyle donatıldıklarından hedefimiz Türkiye'deki referans laboratuvar olmaktır.

Sitogenetik Laboratuvarı

Sitogenetik Laboratuvarı'nda prenatal ve postnatal tanı için sitogenetik testler yapılmakta ve rutin şekilde kromozom analizi gerçekleştirilmektedir.

Moleküler Sitogenetik Laboratuvarı

Moleküler Sitogenetik Laboratuvarı'nda rutin uygulamalara nazaran daha kısa sürede çok daha fazla hücreyi analiz etmemize, kanser genetiği ve prenatal tanıda daha hassas ve hızlı şekilde hizmet vermemize olanak sağlayan otomatik FISH ve görsel analiz sistemine sahibiz.

Moleküler Tanı Laboratuvarı

Moleküler Genetik Laboratuvarı'nda DNA veya RNA testleri yapılmaktadır. Rutin moleküler test listemize ilaveten nadiren görülen genetik bozukluklar için poliklinik hastalarıyla ilgilenen hekimlerin ihtiyaç ve taleplerine göre ilave testler tasarlanmakta ve yapılmaktadır.

Klinik Kanser Genetiği

Özellikle kanser genetiği sendromlarının erken evrede tanınması ve hastaların takibinde danışmanlık sunulmaktadır. Merkez meme ve yumurtalık kanseri, bağırsak kanseri, melanoma, medüller tiroid kanseri ve nadir görülen kanserler dahil insanları farklı kanserlere yatkın hale getiren genlerdeki değişiklikleri belirleyecek düzeyde donatılmıştır. Dünyanın gelişmiş merkezlerinin büyük bölümüyle irtibatta olan merkezlerimiz dünya standartlarında aynı hizmetleri sunmayı amaçlamıştır.

İmplantasyon Öncesi Genetik Tanı

Merkezimizde rutin prenatal ve postnatal tanı işlemlerine ilaveten kalıtımsal hastalıkları bulunan hastalara sağlıklı çocuk sahibi olma şansını vermek için implantasyon öncesi genetik tanı uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Moleküler Karyotiplendirme / Kromozom Mikro-array Analizi

Dünyada genetik laboratuvarlarda kullanılmaya başlanan yeni bir teknoloji olan array CGH yöntemi ile merkezimizde tek bir testle tüm genomun kopya sayısı değişiklikleri ve 140'ın üzerinde genetik hastalık tespit edilebilmektedir.

Araştırma ve Geliştirme

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Genetik Tanı Merkezi'nde sadece rutin tanı analizleri yapılmayıp aynı zamanda eğitim çalışmaları ve genetik araştırma çalışmaları da yapılmaktadır. Profesyonel personel Türkiye ve dünyadaki tıbbi genetik çalışmalar ve araştırma çalışmalarındaki son gelişmeleri takip etmektedirler. Gerektiğinde bu çalışmalar diğer araştırma merkezleri, Yeditepe Üniversitesi'nin farklı bilim dalları ve Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ile ortak şekilde yürütülmektedir.

Eğitim

Asistanlar ve öğrencilerin eğitimi Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı'na bağlı olan merkezimizdeki ana faaliyetlerden biridir.

Hizmet Saatleri

Hafta içi 08.00 ile 18.00 arası; Cumartesi günleri ise 08.00 – 14.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Pazar günleri ve resmi tatillerde hizmet vermemektedir.

Tıbbi Birimlerimiz