7 Soruda Kök Hücre Tedavisi

Kök hücre nedir?
Kendi kendilerini yenileyebilme yetenekleri, birçok farklı hücre tipine ve tüm dokulara farklılaşabilme özellikleri olan hücrelerdir.

Kök hücre, estetik amaçla nerelerde kullanılır?
Erişkin kök hücreleri Anti-aging amaçla, meme yokluğu ve küçüklüğü gibi bir beden bölümünü geliştirmek için yağ hücreleriyle birlikte kullanılır.

Kök hücre nasıl elde edilir?
En kolay liposuction ile elde edilen yağ dokusundan sağlanır.

Kök hücre tedavisi nasıl yapılır?
Kişiden elde edilen kök hücreler tek başına ya da yağ hücreleri ile karıştırılıp istenilen bölgeye enjekte edilir.

Üretilmiş otojen (kişinin kendinde) hücre nakli nedir?
Kişiden alınan hücrelerin laboratuvarda çoğaltılıp, enjekte edilecek hale getirilmesidir. Genellikle üretilen hücre kollajen üreten fibroblastlardır.

Ne amaçla kullanılır?
Özellikle kırışıklık tedavisinde kullanılır.

Nasıl yapılır?
Kişinin kulak arkasından alınan doku parçasından istenilen hücreler laboratuvar ortamında 1-2 aylık bir süre içerisinde üretilir. Genellikle hyaluronik asit jel içerisinde enjekte edilebilecek şekilde hazırlanır. Gerekli bölgeye iğneyle verilir.