Hakkımızda
Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi, 17 Ocak 2007 tarihinde 2.250 m2 alan üzerine, üniversite bünyesinde kurulan bir göz hastalıkları merkezidir.

Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi, 17 Ocak 2007 tarihinde 2.250 m² alan üzerine, üniversite bünyesinde kurulan bir göz hastalıkları merkezidir. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Göz Merkezi, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğrenci ve asistan yetiştiren, 11 ayrı branşta en modern teknoloji ile hizmet üreten bir göz hastalıkları merkezidir. Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi'nin amacı; üniversitenin güvenirliğini, ciddiyetini ve bilimselliğini sunarken, kaliteli ve en iyi hizmeti vererek hastalarının gözlerinin içinin gülmesini sağlamaktır.

Merkezimiz tamamıyla akıllı sistemlerle donatılmış bir alt yapıya ve teknolojiye sahiptir. Ameliyathaneler “laminer akım” sistemi ile yapılmıştır. Bu sistemle birlikte ameliyathane içinde olabilecek en hijyenik ortam sağlanmaktadır. Dolayısıyla ameliyat esnasında enfeksiyon kapma riski neredeyse yok edilmektedir. Sterilizasyona büyük önem verilen Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi’nde, tüm hasta yatakları basınçlı buharla yıkanmaktadır.

Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi’nde Hastane Bilgi Sistemi (HIS) yazılımından yararlanılmaktadır. Bu yazılım sayesinde hem hasta bilgilerinin hızlı toparlanıp işlenmesi hem de hastaya özel tüm sonuçların bilgisayar ortamında sunulması ve saklanması mümkündür. HIS sistemi sayesinde doktorlar hastane dışındayken de hasta takibini elektronik ortamda yapabilmektedir.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Bağlı Kurumları, sağlık standartları konusunda dünyanın en önemli kuruluşu olarak kabul edilen JCI (Joint Commission International) tarafından ilk denetiminde tüm sistemiyle, tüm standartlarda akredite edilen ilk Türk Üniversite Hastaneleri Grubu olmanın gururunu yaşıyor.

Merkezimiz, göz hastalıkları konusunda yenilikçi, araştırmacı ve dünyanın örnek alacağı lider bir referans göz merkezi olma yolundadır.