Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nin Resmi Açılışı Gerçekleşti

Yeditepe Üniversitesi Hastaneler Grubu’nun 8’inci şubesi olan Koşuyolu’ndaki hastanesinin resmi açılışı yapıldı. Törende konuşan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan; eğitimden aldıkları güçle, sağlık alanındaki çalışmalarını sürdürdüklerini ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Türkiye’de bünyesinde tıp fakültesi bulunan ilk vakıf üniversitesi olan Yeditepe Üniversitesi, hastanelerine bir yenisini ekledi. Türkiye’nin ilk antimikrobiyal hastanesi olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nin resmi açılışı, 7 Kasım 2018 Çarşamba günü düzenlenen törenle gerçekleşti.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan “1996 yılında Yeditepe Üniversitesi'nin kuruluşunu takiben sağlık yatırımlarımızı önceliklendirdik. Üniversite hastanelerimiz üzerine çalışmaya başladık. Her zaman güncel teknolojiyi takip ederek kaliteli sağlık hizmetini halkımıza ulaştırmayı hedefledik. Hastanelerimizde, bizim için her zaman ön planda olan insan sağlığı anlayışımız bu hastanemizde de devam ediyor. Mevcut yedi şubemizde birçok yeni teknoloji ve uygulamayı hayata geçirmiştik. Bugün de dünya standartlarının üzerinde bir hastaneyi ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

y

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nin uluslararası arenada da kılavuz niteliğinde bir hastane olduğunu belirten Bedrettin Dalan, “Mikropları öldüren ve hiçbir insan hücresine zarar vermeyen, Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda dünyada bir ilk olarak geliştirdiğimiz bor esaslı molekülü, kapı kollarından yer döşemesine, elektrik prizlerinden duvar boyalarına kadar mobilya ve ekipmanlarımıza uygulattık” şeklinde konuştu. Hastanelerin mikrobu sıfıra indirmek için minimum mobilya ve dekorasyona sahip olmaları gerektiğini belirten Dalan, “Hastanelerimizin hiçbirinde gösterişli bekleme salonları, oymalı koltuklar, halı döşemeleri, kadife perdeler gibi detayları göremezsiniz. Çünkü bu detaylar hastanede mikrop barındırır ve enfeksiyonu tetikler. Hastanelerimizde mikrobu istemediğimiz için gereksiz hiçbir şeyi hastanemizde göremezsiniz. Biliyorum ki ileride tüm hastaneler bizim hastanelerimizi kılavuz alacak” dedi.

Mikrop barındırmaması ve kolay temizlenmesi için hastanedeki tüm köşeleri iç bükey veya dış bükey olarak tasarladıklarını belirten Dalan “Türkiye’de, yine bir ilk olarak Yeditepe Üniversitesi’nin her iki hastanesinde de yıkanabilir yataklar bulunuyor. Hasta odadan çıktıktan sonra, yatak yüksek sıcaklıkta suyla yıkanıyor, özel bir maddeyle dezenfekte ediliyor ve yeni hasta tertemiz yatağına geliyor. Yalnızca bu dezenfeksiyon ve mikrobu kırma işlemi için 30 Milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca her iki hastanemizde de havalandırmalarda antimikrobiyal filtreler bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Yeditepe Hastanesi açılış

“Başarımızın Temelinde Araştırmaya Verilen Değer Var”

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, her gün daha iyisini gerçekleştirmek üzere sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek “Bugün sahip olduğumuz başarının temelinde araştırmaya verdiğimiz önem ve topluma hizmet etme misyonumuz yer alıyor. ‘Tıp bilimine yön veren kişileri’ açıklayan araştırmaya göre, dünyanın ilk 100 hekimi arasında yer alan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Prof. Dr. Muzaffer Değertekin’in de Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde yer almasından gurur duyuyoruz” dedi.

Yeditepe Hastanesi açılış

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Hakkında

Dünyadaki hijyen ve teknoloji standartlarının üzerinde, 675 Milyon TL yatırımla hizmete sunulan Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi; yaklaşık 35.000 m2 kapalı alanda, 6’sı yoğun bakım olmak üzere 180 yatak kapasitesiyle, dokuz ameliyathanesi, 100'e yakın uzman ve akademisyen hekim kadrosuyla hizmet veriyor.

Yüzyılın beyin cerrahı olarak adlandırılan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Uğur Türe ve ekibinin hizmet verdiği Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi, özellikle nörolojik bilimler ve onkoloji alanında ihtisas merkezi konumunda. Beyin cerrahisi, kanser cerrahisi, medikal onkoloji, çocuk kemik iliği nakli, erişkin kemik iliği nakli, ortopedi, göğüs cerrahisi, KBB, genel cerrahi, gastroenteroloji, nükleer tıp, girişimsel radyoloji gibi alanlar, güncel teknolojiyle donatılmış başarılı branşlar arasında yer alıyor.

Hastanenin beyin cerrahisi ameliyathanesinde bulunan ve Türkiye'nin ilklerinden biri olan, “Magic yazılıma sahip 3 Tesla İntraoperatif MR cihazı”; ameliyat esnasındaki MR çekimini 24 dakikadan 4 dakikaya indiriyor. Onkoloji hastalarına multidisipliner yaklaşımla tanı, tedavi, psikolojik destek, diyet eğitimi, ağrı tedavisi, tamamlayıcı tıp hizmeti sunuluyor. Yüksek teknolojiye sahip Girişimsel Radyoloji ünitesinde, beyindeki anevrizmadan, diyabetik ayağa kadar pek çok hastalık tedavi edilebiliyor.

13 Şubat 2020